You build we supply

Kwaliteit - NACE CIP

In het verleden waren beschermende coatings in ballasttanks van schepen van onvoldoende kwaliteit en raakten nogal eens beschadigd. Dit leidde tot snellere corrosie en zelfs verlies van schepen. Daarom heeft het IMO in maart 2007 bindende prestatienormen opgesteld waaraan  beschermende coatings in nieuwbouwschepen moeten voldoen. 

Dit bekent dat de kwaliteit van het gecoate staal gecontroleerd moet worden door gecertificeerde inspecteurs van NACE CIP (National Association of Corrosion Engineers Coating Inspector Program). 

NACE Coating Inspector

Medewerkers van De Boer Staal en De Boer Snijbedrijf zijn inmiddels opgeleid tot Level 1 en Level 2 NACE Coating Inspector. Deze coatinginspecteurs voeren dagelijks inspecties uit zoals het meten van de klimaatomstandigheden, oppervlaktereinheid, oploszouten, straalprofielen en verflaagdiktes. Ook controleren de coatinginspecteurs de voorbereiding van de werkzaamheden en de applicatie van de primer. De werkzaamheden worden gemonitord en vastgelegd in een Coating Inspection Report dat gebruikt kan worden in de Coating Technical File (CTF) van het project waarin is beschreven welk staal is gebruikt. Op deze manier levert De Boer Staal een hoogwaardig product waarvan de kwaliteit is gewaarborgd.

> download voorbeeld CTF