You build we supply

Overstempelen

De Boer Staal heeft een grote hoeveelheid staal op voorraad. Het grootste deel van dit staal beschikt minimaal over een 3.1 certificaat of zelfs een 3.2 certificaat, wat vereist is in de scheepsbouwindustrie. Op het certificaat staan het charge- en plaatnummer, materiaalkwaliteit, materiaalnorm, mechanische eigenschappen en de chemische samenstelling vermeld. Dit betekent dat de productie en  de certificering van staal zijn uitgevoerd onder toezicht van een onafhankelijke en officiële keuringsinstantie zoals:  

  • Lloyd’s Register (LR)
  • Det Norske Veritas (DNV)
  • Bureau Veritas (BV)
  • Registro Italiano Navale (RINA)
  • American Bureau of Shipping (ABS)
  • Russian Maritime Register of Shipping (RS)

Begeleiding certificeringsproces

Het kan voorkomen dat materiaal met een 3.2 certificaat, getekend en gestempeld door Lloyd’s Register (LR) moet worden omgecertificeerd naar een 3.2 certificaat getekend en gestempeld door bijvoorbeeld Det Norske Veritas (DNV). De Boer Staal heeft goede contacten met de verschillende keuringsinstanties en kan dit certificeringsproces uitstekend begeleiden.

Ook kan het voor een opdrachtgever van belang zijn te weten uit welk staal de producten zijn gesneden. In dat geval is het belangrijk dat het materiaal wordt gesneden uit gecertificeerd materiaal met een 3.1 of 3.2 certificaat.

Herwaarmerken

De Boer Snijbedrijf is door Lloyds Register bevoegd tot het herwaarmerken van materialen met een keuringsrapport 3.1 (voorheen 3.1b) en 3.2 certificaat (voorheen 3.1c certificaat) volgens EN 10204. Hierdoor kan De Boer Snijbedrijf gemakkelijk een doorstempeling voor haar klanten verzorgen. Dit heeft logistieke voordelen. Doordat niet meer op de surveyor gewacht hoeft te worden, verloopt de routing sneller. Bovendien hoeven de platen niet meer vóór het snijden gestempeld te worden, maar kunnen de op maat gesneden producten gestempeld worden. Hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd en is altijd te achterhalen uit welke plaat het product is gesneden en aan welke eigenschappen en waarden het voldoet.

> download certificaat herwaarmerken door De Boer Snijbedrijf