You build we supply

Gaten boren in staal en RVS

Er zijn verschillende manieren om staal en RVS van gaten te voorzien. Afhankelijk van de grootte van de gaten, kiest De Boer Snijbedrijf voor het snijden of boren van de gewenste gaten.

Boren is een veelgebruikte techniek om staal en RVS van gaten te voorzien. De Boer Snijbedrijf kan zowel handmatig als CNC boren waarmee gaten geboord kunnen worden tot een maximale diepte van 350 mm en een diameter van 0,1 tot 60 mm. Voor gaten met een doorsnede groter dan 60 mm wordt gebruik gemaakt van CNC-frezen of snijden.

Snijden van gaten

Het snijden van gaten door middel van autogeen snijden, plasmasnijden en lasersnijden is over het algemeen alleen mogelijk als de diameter van het gat groter is dan de dikte van het materiaal. De rand van gesneden gaten is ruwer dan de rand van geboorde gaten.

Als er specifieke eisen worden gesteld aan de ruwheid en de tolerantie van het materiaal, is het beter om de gaten niet in het staal of RVS te snijden, maar te boren. Na het snijden kunnen de gaten worden bijgewerkt door middel van frezen, ruimen of kotteren waardoor de gaten mooi rond worden en aan een specifieke nauwkeurigheid, tolerantie of ruwheid voldoen.