You build we supply

Verjonging voor duwbakken!
Verjonging voor duwbakken!
Verjonging voor duwbakken!
Verjonging voor duwbakken!

Verjonging voor duwbakken!

oktober 2013 - Een duwbak is een binnenschip dat niet zelfstandig kan varen en door een ander schip wordt voortgeduwd. Op de grote rivieren varen veel duwcombinaties: vier of zes duwbakken voortgestuwd door een duwboot. Voor de renovatie van diverse duwbakken heeft De Boer Staal gecertificeerd plaatstaal Grade A behandeld met Sigmaweld mc geleverd en De Boer Snijbedrijf heeft stalen strippen op maat gesneden en voorzien van een verjonging.

In opdracht van Scheepswerf Hoogerwaard uit Rotterdam heeft De Boer Staal voor de verhoging en versteviging van de zijkanten van diverse duwbakken plaatstaal in kwaliteit Grade A met een dikte van 9 mm bewerkt met Sigmaweld mc geleverd. De Boer Snijbedrijf heeft stalen strippen met een dikte van 25 mm op maat gesneden en voorzien van een verjonging. Dit is een vakterm voor specialistisch snijwerk waarbij staal zodanig wordt bewerkt dat er een overloop van dik naar dun staal ontstaat. Het dunne stuk wordt op de romp bevestigd en het dikke stuk vormt de rand. Hierdoor is de bovenkant van de duwbak die het meest te verduren heeft, stevig en stootbestendig.

Door de goede samenwerking tussen De Boer Staal en De Boer Snijbedrijf is het materiaal snel geleverd en kunnen de gerenoveerde duwbakken weer tegen een stootje!

> Naar nieuwsoverzicht