You build we supply

Staal op maat voor boortunnel Rijnlandroute
Staal op maat voor boortunnel Rijnlandroute
Staal op maat voor boortunnel Rijnlandroute
Staal op maat voor boortunnel Rijnlandroute

Staal op maat voor boortunnel Rijnlandroute

september 2019 - Na jaren van voorbereiding en discussie is in augustus 2017 de bouw van de RijnlandRoute eindelijk van start gegaan. De RijnlandRoute moet de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de regio leiden verbeteren.

Uitdagend megaproject

De aanleg van een geboorde tunnel (N434) met een lengte van 2,5 kilometer is een belangrijk onderdeel van dit project. Voordat begonnen kon worden met het boren van de tunnel, moesten er eerst allerlei voorbereidende funderingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Zo zijn bij de tunnelschachten damwanden aangebracht en ankerpalen de grond in getrild.

Stalen ankerplaten en stempelstoelen

Om de damwanden op hun plaats te houden zijn stempelramen aangebracht. Deze stempelramen bestaan uit buizen, profielen, trekankers en diverse op maat gesneden onderdelen (hulpstaal). In opdracht van Voorbij Funderingstechniek uit Amsterdam heeft De Boer Snijbedrijf uit staal S355J2+N, 60 ton ankerplaten en platen voor stempelstoelen op maat gesneden.

Tunnelboormachine

De ankerpalen zorgen voor de verankering van de vloer van de bouwkuip en om de damwanden op hun plaats te houden zijn stempelramen aangebracht. Deze stempelramen bestaan uit buizen, profielen, trekankers en diverse op maat gesneden stalen onderdelen (hulpstaal).

In opdracht van Voorbij Funderingstechniek uit Amsterdam heeft De Boer Snijbedrijf uit staal S355J2+N, 60 ton ankerplaten en platen voor stempelstoelen op maat gesneden.

Speciale tunnelboormachine

De bouw van de tunnel is in juni 2019 van start gegaan. De tunnelboormachine TBM heeft een boorkop met een diameter van bijna 11 meter en graaft én bouwt de tunnel tegelijkertijd. Na circa 6 maanden is de eerste tunnelbuis klaar en begint het boren van de tweede tunnelbuis.

YOU BUILD WE SUPPLY ook voor Grond- Weg- en Waterbouw!

 

> Naar nieuwsoverzicht