You build we supply

Snijwerk voor verschansing
Snijwerk voor verschansing
Snijwerk voor verschansing
Snijwerk voor verschansing

Snijwerk voor verschansing

april 2018 - De Boer Snijbedrijf ontving van een Franse klant een opdracht voor 24 ‘coamings’ in scheepsbouwkwaliteit Grade A. Coaming, in het Nederlands verschansing genoemd, is de benaming voor een dichte borstwering rond het gangboord of opperdek van een schip die voorkomt dat golven over het dek spoelen en bij storm bemanning overboord slaat. Oorspronkelijk kon een verschansing zowel een open of een gesloten borstwering zijn, maar tegenwoordig wordt een open borstwering een reling genoemd.

Snijden en lassen

De Boer Snijbedrijf heeft 15 ton plaatstaal met een dikte van 16 en 10 mm op maat gesneden. Daarna zijn de afzonderlijke onderdelen door Scheepswerf Vooruit in Zaandam in elkaar gelast en zijn de 24 coamings verzonden naar Nieuw Caledonië, een eiland in de Stille Oceaan ten oosten van Australië.

Herwaarmerken en overstempelen

De onderdelen zijn gesneden uit plaatstaal Grade A met 3.2 certificaat. Op het certificaat staan het charge- en plaatnummer, materiaalkwaliteit, materiaalnorm, mechanische eigenschappen en de chemische samenstelling vermeld. Dit betekent dat de productie en de certificering van staal zijn uitgevoerd onder toezicht van een onafhankelijke en officiële keuringsinstantie. De Boer Snijbedrijf is door Lloyds Register bevoegd tot het herwaarmerken van materialen met een keuringsrapport 3.1 en 3.2 certificaat volgens EN10204 en kan dus gemakkelijk een overstempeling voor de klant verzorgen.

De Boer Snijbedrijf heeft alle op maat gesneden afzonderlijke onderdelen overgestempeld. Dit heeft logistieke voordelen. Doordat niet meer op de surveyor gewacht hoeft te worden, verloopt de routing sneller. Bovendien hoeven de platen niet meer vóór het snijden gestempeld te worden, maar kunnen de op maat gesneden producten gestempeld worden. Hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd en is altijd te achterhalen uit welke plaat het product is gesneden en aan welke eigenschappen en waarden het voldoet.

> Naar nieuwsoverzicht