You build we supply

Plaatstaal voor verbreding dekschuit
Plaatstaal voor verbreding dekschuit
Plaatstaal voor verbreding dekschuit
Plaatstaal voor verbreding dekschuit

Plaatstaal voor verbreding dekschuit

februari 2011 - Dekschuiten zijn schepen zonder motor en kajuit waarvan het platte dek dienst doet als laadruimte. Ze worden voortgetrokken of geduwd door een sleep- of duwboot en worden gebruikt in de binnenvaart. Voor de verbreding van een dekschuit van 7,2 naar 11,4 meter heeft De Boer Staal plaatstaal en profielen geleverd. Hierdoor is de dekschuit geschikt voor het vervoeren van bredere vrachten.

Eén van de specialiteiten van Scheepswerf Vooruit uit Zaandam is het verlengen, verkorten, verbreden en verbouwen van schepen en dekschuiten/pontons. Recent is dekschuit nummer 20 van de firma Rodie Watertransport onderhanden genomen. Deze dekschuit is over de gehele lengte verbreed van 7,2 naar 11,4 meter. Daarvoor is de dekschuit over een lengte van 35 meter doormidden “geknipt” en is er een sectie van 4,2 meter, met de benodigde versterkingen, tussen gevoegd. Voor dit tussenstuk heeft De Boer Staal 42 ton plaatstaal en profielen geleverd.

Bij de reparatie en verbouw van schepen is tijd altijd een belangrijke factor. Hoe sneller het schip weer in de vaart is hoe beter het is, want iedere dag dat het schip stil ligt kost geld. Omdat De Boer Staal de juiste kwaliteiten staal op voorraad heeft en snel kan leveren, doet Scheepswerf Vooruit al meer dan vijftien jaar zaken met De Boer Staal. Zo zorgen De Boer Staal en Scheepwerf Vooruit er samen voor dat ook deze klus weer snel is geklaard en dat Dekschuit nummer 20 nu ook voor het transport van bredere vrachten kan worden ingezet.

> Naar nieuwsoverzicht