You build we supply

Mini bulkschip Ice Crystal
Mini bulkschip Ice Crystal
Mini bulkschip Ice Crystal
Mini bulkschip Ice Crystal

Mini bulkschip Ice Crystal

maart 2018 - Op zaterdag 20 januari is bij Scheepswerf Ferus Smit in Westerbroek de Ice Crystal succesvol te water gelaten. De Boer Staal heeft voor de bouw van de Ice Crystal een compleet scheepsbouwpakket geleverd. Het plaatstaal en de profielen in Grade A, AH36 en DH36 zijn voorzien van een tweecomponenten primer, door De Boer Snijbedrijf op maat gesneden, gemarkeerd en gevormd en just-in-time geleverd.

Compleet scheepsbouwpakket

De Ice Crystal (bouwnummer 446) is het tweede schip in een serie van twee en is speciaal ontwikkeld voor Erik Thun Group uit Linköping, Zweden. Beide schepen vervangen de Ice Star en Ice Star die circa twintig jaar geleden door Ferus Smit voor dezelfde eigenaar zijn gebouwd.

De Ice Crystal en de Snow Crystal zijn beiden mini bulkschepen met ijsklasse 1A en twee aparte laadruimen. De ijsklasse geeft aan in hoeverre een schip kan varen in bepaalde ijscondities waarbij eisen worden gesteld aan de sterkte, de rompvorm en het motorvermogen van het schip. IJsklasse 1A betekent dat de schepen kunnen varen in zware ijscondities.

Kenmerkend hoog eigen gewicht

De schepen worden gekenmerkt door een extreem hoog draagvermogen van 5.680 c.q. 6.550 ton voor het vervoer van zware bulkgoederen. De Ice Crystal is 15,6 meter langer dan de Snow Crystal en kan met een lengte van 104,6 meter niet door de sluizen van het Trollhättekanaal. De schepen bieden plaats aan acht bemanningsleden.

 

> Naar nieuwsoverzicht