You build we supply

IJ-veer 60 en KRI REM genomineerd voor KNVTS Schip van het Jaar 2017
IJ-veer 60 en KRI REM genomineerd voor KNVTS Schip van het Jaar 2017
IJ-veer 60 en KRI REM genomineerd voor KNVTS Schip van het Jaar 2017
IJ-veer 60 en KRI REM genomineerd voor KNVTS Schip van het Jaar 2017

IJ-veer 60 en KRI REM genomineerd voor KNVTS Schip van het Jaar 2017

november 2017 - Maandag 6 november vond in de Onderzeebootloods in Rotterdam het Maritime Awards Gala 2017 plaats. Genomineerden voor de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2017 waren onder andere Voetveer “IJveer 60” en Geleide wapen fregat “KRI Raden Eddy Martadinata”. Voor deze schepen heeft De Boer Staal geconserveerd scheepsbouwstaal geleverd. Dit plaatstaal in Grade A en Grade DH36 is in de eigen conserveringslijn van De Boer Staal van een beschermende coating voorzien.

Schepen die in aanmerking komen voor de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2017 moeten, met name betreffende de innovatieve aspecten in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of grotendeels zijn (af)gebouwd en tussen 1 mei 2016 en 30 april 2017 zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria Ontwerp, Economie, Duurzaamheid, Veiligheid en Bouwproces. De genomineerde schepen onderscheiden zich ieder op hun eigen specifieke aspecten.

IJveer 60

Het GVB (Gemeentelijk Vervoersbedrijf) Amsterdam zet per dag ruim 45.000 mensen over het IJ en had behoefte aan extra vervoerscapaciteit. Daarom heeft Holland Shipyards voor het GVB een nieuwe hybride ferry gebouwd die 410 passagiers tegelijk kan vervoeren plus fietsen, scooters en andere vervoermiddelen. Het innovatieve karakter van dit hybride IJveer komt tot uiting in de technische installaties. De ferry wordt  voortgestuwd door elektrisch aangedreven roerpropellers, die op hun beurt weer worden aangedreven door dieselgeneratoren en accu’s. Bovendien is de ferry  uitgerust met een uitlaatreinigingssysteem dat de uitstoot van giftige uitlaatgassen en roetdeeltjes sterk reduceert.

Voor de bouw van IJVeer 60 heeft De Boer Staal het benodigde plaatstaal in scheepsbouwkwaliteit Grade A voorzien van een Sigmaweld mc coating geleverd.

KRI Raden Eddy Martadinata (KRI REM)

Dit geleide wapen fregat voor de Indonesische Marine is ontworpen en onder verantwoording gebouwd door Damen Schelde Naval Shipbuilding, deels in Indonesië en deels in Vlissingen. Het innovatieve karakter zit in het feit dat dit schip volgens een modulair bouwsysteem is gebouwd waarbij vier modules in Indonesië zijn gebouwd en twee in Vlissingen. Na assemblage in Indonesië is het  schip met een lengte van 105 meter en een breedte van 14 meter, ingezet voor de kustwacht en maritieme veiligheidstaken in de territoriale en internationale wateren rondom Indonesië.

De Boer Staal heeft voor de bouw van KRI REM een compleet scheepsbouwpakket geleverd bestaande uit plaatstaal en profielen Grade A en AH36, gestraald en voorzien van de coating Interplate 937 grijs. 

Prijsuitreiking

De prijs is toegekend aan de Mulit Mission Unmanned Surface Vessel Seagull 301. Wij feliciteren De Haas Maassluis en Ginton Naval Architects met de Maritime Award KNVTS Schip van het jaar 2017.

> Naar nieuwsoverzicht