You build we supply

Hudson’s Bay
Hudson’s Bay
Hudson’s Bay
Hudson’s Bay

Hudson’s Bay

januari 2018 - Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika en is in Canada uitgegroeid tot één van de meest prominente warenhuizen van het land. Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay, vestigt het warenhuis zich buiten de landsgrenzen van Canada, met 10 nieuwe winkels in Nederland.

“Mede door de snelle levering van de op maat gesneden kop-, voet- en lijfplaten, verliep het inhangen van de roltrap soepeltjes en binnen het gewenste tijdsbestek.”

Op dinsdag 19 september 2017 vond de feestelijke opening plaats van de flagship store aan het Amsterdamse Rokin. Het warenhuis met een oppervlakte van 17.000 m2 heeft een eigen karakter en belevenis en is toegespitst op de Nederlandse markt.

In eerste instantie zou op deze locatie Marks & Spencer haar flag ship store openen. De Brexit gooide echter roet in het eten, waarna Hudson’s Bay als huurder in beeld kwam. Doordat het pand al was ontworpen en het casco al grotendeels af was, konden slechts nog wijzigingen binnen in het pand worden aangebracht. Zo diende de zolderverdieping per roltrap bereikbaar gemaakt te worden maken, hetgeen niet in het ontwerp was voorzien.

Staalconstructie voor roltrap

Om deze roltrap mogelijk te maken, heeft bouwbedrijf BAM in samenwerking met staalconstructeur Siem Steur uit Volendam een gat gezaagd in de derde verdieping waarop de onderbak van de roltrap rust. Tevens is een gat gezaagd in de vierde verdieping op de plaats waar de roltrap uitkomt. Om het eigen gewicht van de roltrap op te vangen, is dit gat voorzien van een stevige staalconstructie.

De roltrap en stalen balken zijn door het raam op de derde verdieping naar binnen gehesen. Omdat het pand (casco) al bijna af was, moest het raam op de derde verdieping worden verwijderd, en na het binnen hijsen van de materialen weer teruggeplaatst worden

De staalconstructie voor het trapgat is geleverd door Siem Steur Staalconstructies. De Boer Snijbedrijf hiervoor volgens tekening op maat gesneden kop- en voet- en lijfplaten geleverd. Siem Steur heeft van deze kop-, voet- en lijfplaten in combinatie met het door henzelf geleverde balkstaal, de dragende elementen voor de draagconstructie van de roltrap geproduceerd. Deze order is binnen een week uitgevoerd en geleverd, hetgeen essentieel was voor Siem Steur.

> Naar nieuwsoverzicht