Werken bij De Boer Staal volgens Rob Brakenhoff: “Geen dag is hetzelfde!”

Werken bij De Boer Staal volgens Rob Brakenhoff: “Geen dag is hetzelfde!”

Sales bij De Boer Staal: alle partijen op één lijn krijgen

Sales Engineer Rob Brakenhoff is inmiddels alweer 3 jaar werkzaam op het kantoor van De Boer Staal. Samen met 2 directe collega's houdt hij zich dagelijks bezig met het opstellen van offertes en het voorbereiden van orders voor het snijden en bewerken van staal. In totaal bedient de afdeling zo'n 400 klanten, verspreid over de Benelux.

Als Sales Engineer ben je voornamelijk bezig met zorgen dat je alle betrokken partijen op één lijn krijgt, vertelt Rob. “Je zorgt dat de overdracht richting werkvoorbereiding en productie duidelijk is, zodat de order in een mooie workflow door de productiehal heen gaat en op tijd bij de klant bezorgd kan worden: in de juiste hoeveelheden en netjes gesneden, met zo min mogelijk restmateriaal.”

20230530-20230530-_DSC9249.jpg

Meedenken, ontzorgen en adviseren van de klant 

Dat ontzorgen van de klant is de grootste uitdaging van zijn werk, geeft Rob aan. “Je wil eigenlijk al in het offertestadium 100% goed beoordelen wat de vraag en de achterliggende behoefte is. Als je dat scherp hebt, kan de klant, zodra de vrachtwagen aankomt, direct met de levering aan de gang. Zonder dat ze ook maar iets hoeven te controleren of corrigeren. Dat verwacht ik zelf ook van een bedrijf als ik daar iets bestel, dus dat probeer ik voor onze klanten net zo goed te bereiken.”

Afhankelijk van hoe complex een order is, kan er in die voorbereidende fase nog best wat tijd gaan zitten – zeker omdat er bij De Boer Staal altijd een collega meekijkt om er zeker van te zijn dat alles in orde is voordat het staalbewerkingsproces van start gaat. “Maar ik heb veel liever dat we er aan de voorkant iets meer energie in steken, dan dat we de klant moeten teleurstellen omdat we onze afspraken toch niet kunnen nakomen.”

20230530-20230530-_DSC9344.jpg

Langdurige klantrelatie opbouwen is cruciaal

Het liefst bouwt Rob aan een langdurige relatie met zijn klanten. Om dat voor elkaar te krijgen, is proactief meedenken en de klant van goed advies voorzien cruciaal: “Er zijn bedrijven waar ik jaren terug eens de eerste offerte voor heb gemaakt en die zijn nog steeds vaste klant bij ons.” Sommige klanten kijken ook wel eens rond of het niet ergens goedkoper kan, lacht Rob. “Maar als ze dan zien dat ze bij een ander niet de kwaliteit, de kennis en de kunde krijgen die ze wel van een staalpartner verwachten, komen ze al snel weer bij ons aankloppen.”

Die focus op kwaliteit, kennis en kunde merk je ook op de werkvloer. Zo heeft De Boer Staal in slechts 3 maanden tijd een zeer complexe order van in totaal zo'n 200.000 kg staal verwerkt, vertelt Rob. “Dat is wel echt een unicum voor ons; heel gaaf om te merken dat dat gewoon lukt.” Ook door klanten wordt hij nog steeds regelmatig positief verrast: “Ik heb ooit een offerte gemaakt voor een klant die eigenlijk twijfelde of wij een goede match zou zijn. Inmiddels zijn die al 2 jaar klant en lopen er nog steeds orders binnen!”

Benieuwd wat De Boer Staal voor jouw staalproject kan betekenen? We gaan graag met je in gesprek!

Neem contact op

Lees onze blog artikelen

Hoe je bij de productie van een brug, sluis of kunstwerk slimmer met staal kunt werken

Hoe je bij de productie van een brug, sluis of kunstwerk slimmer met staal kunt werken

Lees meer
Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Lees meer
Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Lees meer
Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Lees meer

Lees ons laatste nieuws

Werken bij De Boer Staal volgens Rob Brakenhoff: “Geen dag is hetzelfde!”

Hoe is het om te werken bij De Boer Staal? In deze serie blogs laten we iedere keer een andere medewerker aan het woord om te vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden. Dit keer is Sales Engineer Ro...

Lees meer

Samen slim met staal: De Boer Staal en Prins Staal bundelen hun krachten

Vol trots kondigden we aan dat Prins Staal en De Boer Staal hun krachten bundelen in een nieuwe samenwerking. Deze samensmelting markeert een mijlpaal in het streven om onze dienstverlening continu te...

Lees meer

Veiligheid van levensbelang

Bij De Boer Staal staat veiligheid hoog op de agenda. Een moment van onoplettendheid kan fataal zijn. Zeker in een omgeving waarin machines en transportmiddelen voortdurend worden gebruikt. Daarom bes...

Lees meer