Zo integreren we de Sustainable Development Goals

Zo integreren we de Sustainable Development Goals

'Duurzaam' is niet het eerste woord dat in je opkomt als je aan de metaalindustrie denkt. Wij zijn vastbesloten om dat te veranderen. Onze groep heeft een eerste stap gezet in de richting van dit doel door de SDG’s (Sustainable Development Goals) te integreren in onze kernthema's en ze te vertalen naar KPI's. De SDG's zijn gedefinieerd door de Verenigde Naties en vormen het blauwdruk om een betere en meer duurzame toekomst voor iedereen te bereiken. En laat dat nu net ons gedeelde doel zijn: een betere wereld achterlaten voor toekomstige generaties. Maar hoe hebben we precies de SDG's geïntegreerd bij ROTO? Wat hebben we al bereikt? En waar is er nog werk te doen?

We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn om een betere wereld achter te laten. Het kost tijd en we kunnen het niet alleen.

Integratie van de SDG's

Om een meer duurzaam bedrijf en toekomst te bereiken, werken we samen met een officieel erkende partner van de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties. Zij helpen ons om de SDG's bij ROTO en onze Business Units te integreren. Ze moedigen ons aan om de SDG-doelen te verankeren in ons bedrijfsbeleid en activiteiten. Wanneer deze initiatieven zijn voltooid, worden ze gecontroleerd door de VN. Bij succesvolle afronding ontvangt het bedrijf een officieel internationaal erkend VN-certificaat: van SDG Pionier tot SDG Champion of zelfs SDG Ambassadeur.

SDG pionier certificering

De eerste ROTO business unit die goed op weg is om de SDG's te integreren in hun bedrijfsaanpak is Rezinal. Zij hebben de eerste driejarige traject al afgerond en het VN-certificaat voor 'SDG pionier' behaald in 2021! Onze andere Business Units werken hard om in de komende jaren hetzelfde te bereiken.

Meer weten?

Heb je vragen over ons familiebedrijf en de mogelijkheden die we je kunnen bieden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Lees onze blog artikelen

Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Lees meer
Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Lees meer
Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Lees meer
Een meer duurzame industrie: 4 voorbeelden

Een meer duurzame industrie: 4 voorbeelden

Lees meer

Lees ons laatste nieuws

Veiligheid van levensbelang

Bij De Boer Staal staat veiligheid hoog op de agenda. Een moment van onoplettendheid kan fataal zijn. Zeker in een omgeving waarin machines en transportmiddelen voortdurend worden gebruikt. Daarom bes...

Lees meer

“Ik heb als stagiair bij De Boer Staal veel geleerd”

Als erkend leerbedrijf hebben we regelmatig stageplekken beschikbaar voor talenten! Samuel Weldegergis volgt de opleiding Metaal & Constructie aan het Horizon college in Heerhugowaard. Om zijn kennis ...

Lees meer

De Boer Staal scoort 8,86

In het kader van het kwaliteitsmanagement systeem beoordeelt onze klant Anton Constructiewerken regelmatig haar leveranciers op het gebied van kwaliteit, veiligheid en gezondheid, milieu en financieel...

Lees meer